Najčešća pitanja

Naši korisnici su već imali pitanja koja i vas muče, tako da smo prikupili sve korisne odgovore na ovoj stranici.

O manikiru

Postoji mnogo saveta i trikova za nanošenje gel laka koji čine razliku između dobrog nanošenja i nanošenja koje je predebelo ili ne traje dovoljno dugo (tj. lako se ljušti). Često novi korisnici gel-laka prave male greške tokom procesa nanošenja i onda misle da je bilo kakvo lomljenje posledica formule (hemijskog sastava) gela.

Ako ste novi korisnik gel laka, napravite 2-3 pokušaja manikira da se naviknete na nanošenje gel laka.

Testirali smo naš gel lak bezbroj puta i zaista je neverovatna formula u jednom koraku. Nećete naći bolju formulu na tržištu (zaista!)… Zato budite strpljivi, pažljivo pročitajte naša uputstva za korišćenje i odvojite vreme da se upoznate sa LMM lakom.

Gel lak se razlikuje od običnog laka po tome što mora duže da bude natopljen…

Le mini makaron ima niz proizvoda koji olakšavaju uklanjanje gel laka ili bilo koje druge vrste laka za nokte.

Da biste uklonili stari manikir isturpijajte površinu gela sa nokta. Ovo će eliminisati gornji sloj gel laka koji je najčvršći i omogućiće da jastučić za uklanjanje deluje još bolje. Za nežnije turpijanje predlažemo da isprobate našu blok turpiju. Vodite računa da ne turpijate do svog prirodnog nokta, samo malo skinite površni sloj laka.

Otvorite jastučić za uklanjanje laka i umetnite prst tako da pamučna podloga bude preko nokta. Aceton sa pamučnog jastučića će natopiti gel lak.

Omotajte paketić oko prsta i skinite nalepnicu da biste bili sigurni da je hermetički zatvoren. Za bolje rezultate koristite naše štipaljke. Sačekajte 15 minuta.

Uklonite paketić. Gel lak će izgledati ispucano. Koristite naš alat za uklanjanje laka ili štapić za zanoktice koji dobijate uz svaki LMM komplet da biste ga ostrugali.

Operite ruke da ulonite ostatke. Ako su vam zanoktice suve, koristite malo kreme za ruke da biste ih hidrirali.

I, na kraju, ako želite da revitalizujete nokte i date im odmor od bilo koje vrste laka, naš tretman za nokte Rescue moi sa B5 i C vitaminima, pomoći će vam da obnovite i podmladite površinu vaših noktiju za samo jednu nedelju.

Voila!

Kada počnete sa pripremom noktiju, potrebno je samo da gurnete zanoktice nazad (u naše komplete uključujemo gurač zanoktica). Ovo je opcioni korak, ne morate to da radite sve dok redovno koristite ulje za zanoktice i kremu za ruke i ponekad ih potiskujete.

Obrišite ivicu i površinu svakog nokta. Turpijanje površine omogućava da se gel bolje prijanja , a turpijanje ivica pomaže da se gel ne krza. Turpijajte u jednom pravcu pomoću laganih poteza.

Uverite se da je prvi sloj gel laka veoma tanak (sa jedva malo gela na četkici). Nemojte nanositi gomilu laka kao što biste to uradili sa običnim lakom za nokte. Ovo je izuzetno važno kako biste osigurali da osnovni sloj nije previše debeo, što će uticati na trajnost. Možete ukloniti višak gel laka sa četke (pre nanošenja) tako što čete ga obrisati duž otvora bočice. Ovo će pomoći da se obezbedi veoma tanak prvi sloj.

Ako vam lak ostane po koži, koristite štapić za zanoktice ili prst druge ruke, samo da otklonite višak pre nego što lak osušite pod led lampom.

Ako ga razmažete pre nego što stavite nokat u lampu, potrebno je samo da obrišete ceo nokat odstranjivačem natopljenim na tufer i ponovo ga ofarbate.

Zapecite gel lak čim ga naneste (umesto da lak nanosite odjednom na svih pet prstiju, a zatim osušite jedan po jedan). Važno je da se svaki nokat odmah zapeče kako bi se smanjilo vreme za koje je gel izložen vazduhu, jer će to negativno uticati na rezultat. Lampa Mini makaron ima ciklus od 30 sek, a Maxi makaron 60 sec.

Nanesite drugi sloj gel laka i ponovo osušite. Napravite drugi sloj malo deblji ravnomernim potezima četkice. Ovo će stvoriti lep, gladak  spoljnji sloj koji će trajati duže.

Pređite četkicom preko svakog vrha nokta duž ivice, ovo će takođe zaštititi lak od pucanja i ljuštenja.

Ostavite lampu da se ohladi 30- 60 sekundi pre nanošenja laka na drugu ruku.

  • Zatvorite bočicu gel laka kada ga ne koristite i dok čekate da se zapeče pod lampom ili barem ga ovlaš poklopite kako biste smanjili ulazak vazduha i svetlosti u bočicu. Ovo će sprečiti da se gel osuši, jer gel reaguje i na LED i na prirodno svetlo. Izbegavajte da svetlo LED lampe direktno sija na otvorenu bočicu laka, jer će ga to takođe isušiti.
  • Obavezno dobro protresite bočicu svaki put pre nanošenja, jer je naš gel 3 u 1 lak (baza, boja i završni sloj u jednoj formuli). Ponekad, ako je bočica dugo stojala, komponenta završnog sloja može da se odvoji, pa je potrebno dobro da se protrese da se formula promeša.
  • Za nove korisnike – kada sušite lak pod LED lampom moguće je da slučajno pomerite prst. Važno je da prst ostane miran kako bi se lak osušio ravnomerno, uključujući i ivice nokta. Uvek možete produžiti sušenje dodatnih 5- 10 sekundi da biste bili sigurni da ste potpuno osušili lak pre nego što pređete na sledeći nokat. Ako i dalje imate problem sa ljuštenjem laka, preporučujemo da dodatno sušite tih 5 -10 sekundi kako biste bili sigurni da pucanje laka nije prouzrokovano nedovoljno zapečenim lakom.
  • Nemojte nanositi losion za ruke ili ulje za zanoktice tokom procesa nanošenja gela. Ovo će dovesti do njegovog lošeg prijajanja.
  • Nemojte polirati nokte nakon što ih obradite turpijom. Turpijanje stvara hrapavu površinu, omogućujući laku da bolje prijanja. Poliranjem se gubi ovaj efekat čineći površinu nokta opet glatkom, što će uticati da gel kraće traje.
  • Nemojte lak nanositi na kožu noktiju ili blizu njih. Ako vam ostane gel na koži, koristite štapić za zanoktice i uklonite ga pre nego što ga zapečete.
  • Ne nanosite gel lak na direktnom suncu ili u sunčanoj prostoriji, jer to može dovesti do stvrdnjavanja gela (kao što se dešava i sa LED svetlom). Radite nokte u hladnom i tamnom prostoru. Isto važi i za čuvanje lakova.

Proizvodi

Ako ste se pridržavali svih osnovnih saveta o primeni, ali I dalje se suočavate sa problemima vezanim za pucanje i ljuštenje laka, to može biti zbog prirodnih ulja u vašim noktima. Ustvari, 20 procenata žena ima prirodno masnije nokte samo zbog posebnog hemijskog sastava svog tela.

Preporučujemo da obrišete nokte pre nego što nanesete gel lak. Možete koristiti običan odstranjivač laka za nokte da brzo obrišete svaki nokat. Ovo će ukloniti prašinu sa površine nokta i omogućiti da ne bude masna za početak nanošenja.

Naš gel lak je predviđen da traje od 7 do 10 dana bez ljuštenja ili krzanja. Dizajniran je tako da se lako nanosi, ali i lako se skida, tako da možete promeniti boju kad god želite.

Ako želite da produžite postojanost još nedelju dana, preporučujemo naš top coat koji možete da nanesete preko gel laka i to će vam dati završni pečat. Manikir će trajati 3 nedelje.

Manikir gel lakom počeo je da postaje popularan u poslednih 4- 5 godina kao alternativa običnom laku za nokte. Dok laku za nokte treba mnogo više vremena za sušenje na vazduhu i opet može da bude razmazan ili oštećen u roku od nekoliko sati nakon nanošenja, gel lak sadrži poseban polimer koji se mora zapeći pod LED ili UV lampom, omogućavajući mu da se stvrdne. Gel lak je mnogo lakše kontrolisati jer se ne suši na vazduhu, suši se samo kad se zapeče pod LED svetlom. Zato možete odvojiti svo vreme da usavršite nanošenje laka. Takođe je mnogo gušći od običnog laka za nokte.

Tradicionalno, manikir s gel lakom je radilo je stručno lice u salonu koristeći profesionalnu opremu. Cena ovakvog manikira bi takođe bila veća, ali rezultati i prednosti su vredni toga:

  • Briljantan sjaj (sjajniji od običnog laka za nokte)
  • Postojan rezulat (gel lak neće se neće skidati kao običan lak u roku od dva, tri dana, čak i uz svakodnevne aktivnosti kao što su pranje sudova ili dugo kucanje na tastaturi)
  • Trajnost do 7-10 dana (salonski ili 3 u 1 gel lak). Proces uklanjanja gela je takođe različit, jer zahteva metod natapanja u odnosu na uklanjanje brisanjem acetonom.

Naša linija za negu noktiju je dizajnirana da se koristi za obnavljanje vaših noktiju između dva manikira. Ne preporučuje se nanošenje ispod gel laka, jer će to uticati na trajnost gel manikira i uzrokovati pucanje. Međutim, našu liniju za negu noktiju možete koristiti kao podlogu za običan  lak koji se suši prirodno na vazduhu. Naše ulje za zanoktice se može koristiti za negu i hidrataciju zanoktica nakon što je vaš gel lak zapečen. Ulje se takođe može koristiti u periodu između rađenja dva gel manikira ili preko običnog manikira.

Svi naši proizvodi za negu noktiju se suše na vazduhu, nema potrebe da koristite LED lampu za sušenje. Samo nanesite 1 ili 2 sloja na nokte i ostavite da se osuše na vazduhu.

Veoma je važno da pravilno koristite i čuvate svoj gel lak. On je osetljiv na svetlost (zato se stvrdne kad je izložen LED svetlu). Takođe će reagovati na sunčevu svetlost ako je izložen prirodnom svetlošću duži vremenski period. Ako proizvod čuvate blizu prozora ili izvora svetlosti, moguće je da se vremenom stvrdne unutar bočice.

Kada prvi put otvorite bočicu LMM gel laka, videćete da je lak vrlo gust  u poređenju sa običnim lakom za nokte. Ovo je sasvim normalno. Preduzmite sledeće mere predostrožnosti da biste pravilno koristili i čuvali svoj lak i da biste bili sigurni da ćete moći da ga koristite što duže.

Ne držite bočicu otvorenom duži vremenski period.

Tokom procesa nanošenja  otvorite bočicu da nanesete lak na jedan nokat. Dok se lak peče pod lampom, zatvorite bocu ili bar vratite poklopac preko bočice. Ovo će smanjiti prodor vazduha i svetlosti.

Ako je bočica otvorena, nemojte je postavljati blizu LED lampe, jer svako izlaganje svetlu može uticati na lak unutar bočice. Bolje je li držati bočicu zatvorenom ili što dalje od lampe kada je LED svetlo uključeno. Nikada ne usmeravajte LED svetlo direktno na otvorenu bočicu.

Čuvajte bočice sa lakovima na tamnom mestu ili u fioci, dalje od prozora ili drugog izvora svetlosti. Ne čuvajte ih u frižideru. Uvek ih čuvajte na sobnoj temperaturi.

Ne! Ponosni smo što možemo da kažemo da naš gel lak ne sadrži toluen, DBP, formaldehid, formaldehidnu smolu, kamfor, TPHP ili ksilen. Takođe, naši proizvodi nisu testirani na životinjama i veganski su.

Ponosni smo što možemo da kažemo da ne testiramo proizvode na životinjama. U industriji lepote najviši standardi bezbednosti i usklađenosti su propisi u EU, koji su najstroži na svetu. EU zabranjuje preko 1300 artikala u svojoj kozmetičkoj industriji svake godine (u poređenju sa SAD koje zabranjuju samo 11…). Naši proizvodi su usaglašeni sa EU zakonima I odobreni za prodaju u Evropskoj uniji. Jedan od uslova za ispunjavanje EU usaglašenosti je NE testiranje na životinjama.

LED lampa

Naši LMM proizvodi su bezbedni za upotrebu tokom trudnoće, ali razumemo da neke žene vole da ograniče upotrebu  kozmetičkih proizvoda koje koriste dok su trudne. Na svakoj ženi je da odluči. Ako se osećate prijatno da koristite obične proizvode za lakiranje noktiju, onda možete i naše proizvode koji ne sadrže štetne hemikalije. I, za razliku od UV lampi koje sadrže UV zrake, naše LMM lampe koriste LED svetlo, istu vrstu svetla koje dobijate u unutrašnjosti neke poslovne zgrade, a to je bezbedno za svakodnevno izlaganje.

LED lampe koriste LED svetlo (vrsta svetla u poslovnoj zgradi ili školi) da se zapeče gel lak. UV lampe koriste UV svetlost (vrsta zraka sunčeve svetlosti) takođe da zapeku gel lak. Smatra se da su LED sijalice sigurnije od UV sijalica, jer prenose slabije zrake. Duže izlaganje LED svetlu  u odnosu na UV svetlo nije toliko opasno kao na primer prekomerno sunčanje koje može potamniti kožu o može dovesti do raka kože usled dužeg izlaganja sunčevim UV zracima.

Svi naše lampe koriste samo LED svetlo. Pored toga, lampe sa ED svetlomkoriste noviju tehnologiju u poređenju sa UV lampama. LED sijalica može da osuši gel lak upola brže nego UV sijalice. Takođe, LED lampe ne proizvode toplotu na način na koji to rade UV lampe, a LED sijalicu nije nikad potrebno zameniti.

Punjač koji je deo našeg seta nije predviđen da se koristi za mobilni telefon ili drugi elektronski uređaj. Predviđen je samo da se koristi sa LED lampom koja je uključena u komplet. Upotreba sa drugim uređajima može dovesti do pregrevanja ili oštećenja. Punjač koristite samo sa LMM LED lampom. Međutim, možete slobodno da koristite LED lampu preko USB kabla povezanim sa bilo kojim računarom, prenosivim punjačem ili bilo kojim drugim mobilnim adapterom sa USB utičnicom.

Naše svetlo je zapravo LED (ne UV), tako da se brže suši i ne sadrži UV zrake.

Naša LED svetla su podešena da se automatski ugase. Sušenje u Mini makaron lampi traje 30 sekundi, a u Maxi makaron (veća lampa) 60 sekundi, tako da ne morate da razmišljate o tome.

Gel lak je veoma gust. Potrebno ga je naneti u vrlo tankom sloju. Ako ga naneste u debljem sloju, može delovati kao da vas peče pod LED lampom. U redu je ako vam bude malo toplo na noktu pod lampom dok ga sušite, ali ne bi trebalo da peče. Ako se to dogodi, obrišite gel lak i opet nanesite jako tanak sloj.

Za korisnike koji prvi put koriste lampu, preporučuje se dodatno sušenje (4-5 sekundi), jer ponekad korisnici koji prvi put koriste gel lak nanose u debljem sloju nego što je potrebno.

Trebalo bi da to bude tanji sloj laka, ali ako se ispostavi da nije potpuno suv posle sušenja, samo produžite još koji sekund.

Naše standardne klasične Mini makaron lampe imaju snagu od 3W i zahtevaju adapter od 1A ili više, dok Maxi makaron lampa ima snagu od 5W i zahteva adapter od 2A ili više.

Da, lampa može da radi sa bilo kojim gel lakom, ako je gel dobrog kvaliteta. Ne možemo nužno garantovati rezultate ako to nije naš gel, ali bi trebalo da funkcioniše s drugim gelom. Takođe, različiti gel lakovi koji se kombinuju sa različitim lampama ponekad zahtevaju različito vreme sušenja. Ako koristite našu led lampu sa drugim gelom, a smatrate da lak nije dovoljno osušen, preporučujemo 2-3 sušenja ispod lampe od 30 sekundi.

Inače, čuli smo da su neki probali našu LED lampu sa običnim lakom za nokte i rekli su nam da ovo ne funkcioniše. Lak za nokte zahteva sušenje na vazduhu, dok gel lak sadrži polimer koji mora da se zapeče LED lampom da bi se osušio. Lakovi za nokte nisu namenjeni za upotrebu LED lampi i nijedan lak za nokte se neće osušiti LED lampom.

Niste našli odgovor ?

Da li ste pogledali odgovore na ptanja koja su naši korisnici već postavljali? Vrlo je verovatno da ćete odgovor naći među njima.

Zatvori
Uloguj me
Zatvori
Moja korpa (0)

Još uvek nema proizvoda u korpi. Još uvek nema proizvoda u korpi.
Zatvori